Президентът Росен Плевнелиев взе участие в церемонията по поднасяне на венци и цветя пред паметника на великия революционер Гоце Делчев в Благоевград 10 Юли, 2012
Президентът Росен Плевнелиев посети официално Благоевград по повод 100годишнината от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и 109-тата годишнина от смъртта на Гоце Делчев. Държавният глава пристигна в града по покана на Кмета Атанас Камбитов и взе участие в церемонията по поднасяне на венци и цветя пред паметника на великия революционер Гоце Делчев, която се проведе на площад Македония.
 За посрещането на Президента и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили имаше специална церемония с военни почести и протокол, на която военнослужещите от поделението в Благоевград дадоха рапорт и  посрещнаха Президента.
 Събитието е поредната инициатива на Инициативния комитет за отбелязване на 100 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония, чийто Председател е кметът на Благоевград-Атанас Камбитов.
На официалната церемония освен Президентът и Кметът на Благоевград, присъстваха и  Председателят на Общински съвет Даниела Савеклиева, Областният управител Костадин Хаджигаев, военни, политици, общественици и културни дейци.
галерия
© 2012 - 2018